Ik ben Mariska Booda en heb op 1 oktober 2010 Woord en Zin opgericht. 
 
Mijn passie voor lezen en taal is allemaal begonnen op de lagere school in Sprang-Capelle. Helemaal vanzelf ging dat niet. Ik weet nog dat ik in de eerste klas van mijn moeder naar de bieb moest. Ik wilde helemaal geen boeken lezen maar mijn moeder gaf niet toe. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ben ik een fervent lezer geworden. Mijn streven was om op mijn 12de 100 boeken te hebben. Dat is ongeveer gelukt. Daarna is het uit de klauwen gelopen en nu puilt mijn boekenkast uit. Door het vele lezen heb ik een goed taalgevoel ontwikkeld. Ook schijn ik een goed geheugen te hebben waardoor woorden makkelijk blijven hangen. 
 
Tijdens mijn middelbare schooltijd op het Dr. Mollercollege in Waalwijk en tijdens mijn studie aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp heb ik altijd gezorgd zoveel mogelijk in de les aanwezig te zijn. Aantekeningen maken dus iets opschrijven – zorgt ervoor dat je de inhoud makkelijker kan onthouden. Eenmaal goede aantekeningen gemaakt tijdens de les zorgt voor veel minder stampwerk voor een examen. Ook hier is mijn taalgevoel en tekstbegrip verder ontwikkeld. 
 
Op het HBO en met name in het 3de jaar werden er veel projecten gedaan. Overal moest een verslag of rapport van worden gemaakt. De belangrijkste les die wij leerden: zorg dat het rapport er verzorgd uitziet, dan komt a) de inhoud veel geloofwaardiger over en b) ook voor de verzorging krijg je punten. Je slaat dus 2 vliegen in 1 klap. 
 
Na mijn studie begon het werkzame leven. Ook dit heeft weer bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn taalgevoel en de uitbreiding van mijn woordenschat. Alles wat je voor die tijd geleerd hebt kun je in praktijk gaan brengen. Voor mij betekende dat het schrijven van teksten voor de jaarlijkse opleidingenfolder, het redigeren van brieven, het maken van diverse informatiebrochures, het maken van cursusmappen en het opzetten van een website. 
 
Omdat ik taal, communicatie, het werken met woord en beeld , het bedenken van nieuwe dingen het allerleukste vind om te doen , heb ik besloten om hier mijn werk van te maken. Ik sta met 2 benen in de wereld maar niet in 2 dezelfde werelden. Opgegroeid in het papieren tijdperk en volwassen geworden in het digitale tijdperk kan ik mij verplaatsen in beide werelden. Hierdoor voel ik mij zowel thuis in de papieren communicatie als in de digitale communicatie van websites, blogs en sociale media. 
 
Al deze kennis, kunde en vaardigheden komen bij elkaar in Woord en Zin.